Google, Veri Merkezinin Kapılarını Açtı

Yayınlandı: 18 Ekim 2012 / DÜNYADAN HABERLER, GENEL, HABERLER, SOSYAL AĞ, TEKNOLOJİ
Etiketler:, , , , , ,

Google-Chile

Dünyanın bir numaralı arama motoru konumunda yer alan Google, bünyesinde bulundurduğu mail, ajanda, ofis desteği, harita servisi, çeviri uygulaması, Google Talk gibi onlarca hizmetin yanında mobil platformun en fazla kullanılan sistemi Android ve bu sisteme ait resmi uygulama mağazası Play Store ile birçok alanda hizmet sunmaktadır.

Kullanıcılar arasında en fazla merak edilen konulardan biride bu denli yüksek veri ve bilginin nasıl bir ortamda saklandığı ve bu hizmetlerinin nasıl yürütüldüğü. Bu anlamda Google yüksek güvenlik tedbirleri ile korunan ve ABD’nin Güney Carolina eyaletindeki Moncks Corner bölgesinde yer alan tesislerinin kapılarını açtı. Güvenlik önlemlerinin üst seviyede olduğu tesislerde servis edilen görüntülerde şirket ve kullanıcı bilgilerinin hangi şartlarda korunduğu gösteriliyor ve böylece şirket güven duygusunu üst seviyede tuttuğunu gösteriyor. Şirket ayrıca Amerika’nın yanı sıra Belçika ve Finlandiya’da yer alan 8 tesisin de görüntülerini sundu.

Youtube kanalıyla yayınlanan videoya da bakıldığında tesislerin dış bölümünde yer alan özel güvenlikler, güvenlik duvarları, kameralar ve çalışanlar için uygulanan biyometrik tarayıcılar sıkı bir sistemin uygulandığını gösteriyor. Tesislere sadece belirlenen kişilerinin giriş izninin bulunması, sunucu performansını üst seviyede tutmak için geliştirilen yenilikler ve soğutma sistemleri bunun yanında iç bölümde ise uzmanlar tarafından data ve servis güvenliği de sıkı bir güvenlik hizmeti altında tutuluyor.

Güvenliğin sağlanması adına Linux OS işletim sistemini geliştiren Google’un bu videoyu yayınlamasındaki amacı son zamanlarda artan ve internet dünyasında ciddi bir sorun olarak karşılaşılan sanal korsanlığa karşı alınan tedbirlerin gösterilmesi ayrıca kişisel ve kurumsal yapıların sahip olduğu bilgilerin korunmasındaki kuşku ve endişelerinin giderilmesi olarak gösterilebilir.

Yayınlanan görüntülerin tümüne buradan bakabilirsiniz.

Yorum bırakın