LG, Optimus 2X için ICS Kodlarını Yayınladı

Yayınlandı: 26 Ekim 2012 / ANDROİD, CEP TELEFONU, HABERLER, TEKNOLOJİ
Etiketler:, , , , , , , , , ,

IceCreamSandwichLogo

Bu yıl Android dünyasında güncelleme noktasında en fazla sıkıntıyı LG kullanıcıları çekti ifadesi sanırım yanlış bir değerlendirme olmaz. Özellikle Optimus Black ve Optimus 2X kullanıcıları bırakın ICS güncellemesi almayı, alıp almama konusunda bile net bir ifade sunulmadı. Öncelikle Optimus Black için Ice Cream Sandwich güncellemesinin sunulmayacağı belirtilse de daha sonra ICS etiketiyle satılan Optimus Black kutuları kafalarda soru işareti oluşturmuştu ve telefon halen güncellemeden mahrum bırakılmakta.

Henüz ICS güncellemesi almayan bir diğer model ise dünyanın çift çekirdekli ilk telefonu olma özelliğini gösteren Nvidia Tegra 2 tabanlı Optimus 2X. LG Kanada tarafından güncellemenin sunulmayacağı bildirilmiş olsa da şirket daha sonra Güney Kore’de Optius 2X ve Optimus 3D modellerine yılın son bölümünde güncellemenin sunulacağını ifade etmişti. Ancak bu konuda hala kafalarda soru işareti var çünkü güncellemenin bölgesel olabileceği de söyleniyor.

Sabırsız bir bekleyiş içinde olan kullanıcılara LG cephesinden en azında yüzleri güldürecek bir hamle geldi. Güney Koreli şirket gün itibariyle Optimus 2X’in ICS kaynak kodlarını resmi site üzerinden sundu. Sunulan çekirdek kaynak kodları ile yazılımcılar daha sağlıklı romlar oluşturabilecek. İlk olarak Froyo ile çalışan telefon sonrasında Gingerbread sürümüne kavuştu. Uzun süredir bu sürümde kalan telefon için ICS kaynak kodlarının dağıtılması LG’nin güncellemeyi resmi olarak sunacağının bir göstergesi de olabilir.

Fazlasıyla geç kalınmış bir hamle fakat yinede güncellemenin sunulacağını söyleyebiliriz.

Yorum bırakın