Ucuz Ultrabooklar 2013 Yılında Geliyor

Yayınlandı: 08 Ekim 2012 / TEKNOLOJİ
Etiketler:, , ,

İddialara göre uygun fiyatlı Ultrabooklar yolda.
Intel tarafından 2011 yılında ortaya atılan Ultrabook konseptini bilmeyen kalmadı. Güçlü bilgisayarları taşınabilir formda kullanıcılara sunmayı amaçlayan Intel bu konsepti ortaya attığında beraberinde birçok daşart getirmişti. Ürünlerine Ultrabook sertifikası almak isteyen üreticiler bu şartları gerçekleştirmek zorundaydı. Bunlardan biri de fiyattı ve amaç ürünleri 1000 dolar seviyesinin altında tutmaktı ancak sonuç pek de istenildiği gibi olmadı.

Üreticiler kaliteli ürünler sunmak adına fiyat faktörünü unuttu ve pazar birçok pahalı Ultrabook modeli ile doldu. Hatta öyle ki olması gereken seviyede fiyata sahip Ultrabook bulmak zor hale geldi. Digitimes sitesinin iddiasına göre bu durum gelecek yıldan itibaren değişiyor.
Sitenin iddiasına göre firmalar gelecek yıldan itibaren 700 dolar seviyesinde Ultrabooklar üretmeye başlayacak. 1000 dolar civarındaki modellerin satışı da devam edecek. Ucuz modellerde malzeme kalitesinden ödün verilerek fiyatlar uygun düzeyde tutulmaya çalışılacak. bu da plastik ya da metal -–plastik hibridi gövdeler görebileceğimiz anlamına geliyor. Ayrıca HDD / SSD hibridi ürünleri de sıklıkla göreceğiz.
Bu fiyat indiriminin satışları da hızlandırması bekleniyor. Bir türlü istediği satış rakamlarını yakalayamayan Ultrabook serisi cihazların bu indirimler sonrası pazarın ciddi bir bölümünde hakimiyet kurabileceği söyleniyor.

Yorum bırakın